Производство на опънати тавани DECOMAT

Технологията на производство на опънати тавани DECOMAT не изисква много време. Отначало се прави точно измерване на помещението: периметър, диагонали, сегменти и др. С помощта на разработената специално за фирма ДЕКОМАТ, компютърна програма се обработва чертежа на тавана, за да се получи ескиз за разкрояването. След което полученият чертеж се изпраща в производствения отдел.

Когато говорим за производство на опънати тавани DECOMAT, преди всичко трябва да обозначим 4 елемента: профил, платно, харпун, декоративно уплътнение.

Профил

опънати тавани, опънати, тавани цени, опънат таван, таван, тавани, окачен таван, еластичен таван, светещ таван, мембрана, pvc, пвц, сухо строителство, окачени тавани, разпънати тавани, огледални тавани Профилът, необходим за монтажа на опънати тавани DECOMAT, се изработва от специална дуралуминиева сплав. Именно с помощта на профила платното се закрепва към стените на помещението на разстояние 3,5 см от съществуващия таван. За монтажа на опънатите тавани DECOMAT се използва невидим профил, което позволява да се скрият крепящите конструкции след монтажа. При този профил между стената и конструкцията остава неголям процеп (технологичен отвор) 0,5см., който се закрива с декоративно уплътнение.

По типа на закрепване профилите са стенни – монтират се на стена, и таванни – предназначении за закрепване на хоризонтални повъхности (таван).

Особенна разновидност на профилите е разделителя

опънати тавани, опънати, тавани цени, опънат таван, таван, тавани, окачен таван, еластичен таван, светещ таван, мембрана, pvc, пвц, сухо строителство, окачени тавани, разпънати тавани, огледални тавани опънати тавани, опънати, тавани цени, опънат таван, таван, тавани, окачен таван, еластичен таван, светещ таван, мембрана, pvc, пвц, сухо строителство, окачени тавани, разпънати тавани, огледални тавани – с чиято помощ се съединяват две платна опънат таван, както в една плоскост, така и в различни. И при този профил технологичният отвор също се закрива със специално декоративно уплътнение. Разделителят се използва най-често при заобикаляне на колони, когато платната опънат таван са по-дълги от 10-12м. или просто когато е необходимо в помещението да се създадат няколко функционални зони и визуално да се раздели пространството.

С всички видове профили може да се постигне криволинейна форма и да се огънат в сложни сводове и арки.

PVC платно

Платното, предназначено за изработката на опънати тавани е внос от Западна Европа и е специално разработено за веригата DECOMAT. То представлява термопластичен материал, получаван при преработката на поливинилхлоридни композиции. Основните му характеристики са:

Широчина, см от 130 до 200
Относително тегло, г/кв.м , 180-320
Дебелина, мм 0,15+-0,02; 0,25+-0,02
Коефицент на звукопоглъщане 0,4
Коефицент на светопоглъщане
– гланцови платна от 30%
– велурени платна до 95 %

Харпун

Харпунът е огъващ се профил от по-твърдо PVC в сравнение с платното. Той се съшива по краищата на вече скроения и готов конкретно за Вашето помещение таван и позволява платното да се прикрепи към дуралуминиевия профифил за стената или тавана.

Декоративно уплътнение

опънати тавани, опънати, тавани цени, опънат таван, таван, тавани, окачен таван, еластичен таван, светещ таван, мембрана, pvc, пвц, сухо строителство, окачени тавани, разпънати тавани, огледални тавани Декоративното уплътнение от PVC придава идеален завършен вид на опънатия таван DECOMAT. То има специално сечение и се екструдира по поръчка на фирма ДЕКОМАТ в няколко разцветки. Но дори цветът, който сте избрали за опънатия таван DECOMAT, да не съвпада със съществуващите, ни еще оцветим специално за Вас уплътнението в необходимия цвят, така че то да стане незабележима част от интериора на тавана.