Препоръки за поддръжка на опънати тавани

Фирма ДЕКОМАТ-БЪЛГАРИЯ дава гаранция на монтирания от нашите специалисти опънат таван DECOMAT при условие, че температурата в помещението ще бъде между 5°С. и 50°С.

Срокът на експлоатация на опънатия таван DECOMAT е практически неограничен. При замърсяване е необходимо само да се забърше с влажна, мека безцветна кърпа (желателно микрофибър). При неодходимост може да се използва обикновен сапунен разтвор (неабразивен), като таванът се забърсва с леки кръгови движения. Не се допуска изполване на средства съдържащи керосин или ацетон.

Обръщаме на Вашето внимание, че почистването на платното трябва да става внимателно, без то да се натиска до такава степен, че да има съприкосновение между опънатия таван и съществуващия базов таван.

В случай на наводнение от горе, е необходимо да изключите всички осветителни тела и да извикате нашата ремонтна бригада. Не се препоръчва да се опитвате самостоятелно да отстранявате последствията от наводнението.

За да се избегне увеличаването на пластичността, провисването и изгарянето на платното в участъците около вградените осветителните тела, тяхната мощност не бива да надвишава 60 Вт за обикновените лампи и 20 Вт за халогенните.

Не се разрешава да се извъшват самостоятелно изрязвания в платното (например за ново осветително тяло). В случай на механическа повреда на опънатия таван (разрязване, продупчване и т.н.), е необходимо краищата на разреза да бъдат съединени и залепени със скоч и да бъде извикана нашата ремонтна бригада.

Не се разрешава избелването и боядисването на платното.